Tudja, hogyan kereshet alapítványokat Adó 1% felajánláshoz?

Ebben az évben jogosult minden adót fizető állampolgár az adójának 1 + 1 százalékát felajánlani egy civilszervezetnek és egy egyháznak. A tapasztalatok azonban sajnos azt mutatják, hogy az adózók fele akár lustaságból, akár ismerethiányból nem élnek ezzel a remek lehetőséggel. Pedig egy jó adó egy százalék keresővel egyszerűen megtalálható a számunkra is rokonszenves szervezet, és az adatok birtokában már könnyedén kitölthető az adó 1 százalékáról rendelkező nyilatkozat.
Természetesen mindenkinek lehet valamilyen kedvenc karitatív témája, például van akinek a gazda nélküli állatok megmentése a fontos, van akinek a beteg gyermekek meggyógyítása az elsődleges, vagy a városának kerékpáros közlekedését szeretné minél kiépítettnek tudni, a lényeg azonban az, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel, különben a költségvetés végtelen bugyraiban fog eltűnni ez a segítésre is felhasználható összeg.

Ezen a linken egy teljes adó egy százalék listát talál, a kereső használatával könnyedén kiválaszthatja az Ön számára megfelelő szervezetet és kitöltheti a rendelkező nyilatkozatot.
Az adó 1 százalékának előnye az, hogy minden adófizető állampolgár támogathat egy olyan közhasznú tevékenységet, ami enélkül a támogatás nélkül vagy nem is lenne, vagy csak kis hatékonysággal tudna működni. Ezzel a lehetőséggel, mivel mindenkinek más és más az érdeklődési köre, mindenféle segítő szándékú szervezet életképes tud maradni, és természetesen segíteni is tud az általa vállaltak szerint. Mivel azonban az adó 1 szálakéra jogosultak köre szinte végtelen, jó ha egy összegyűjtött listában tud böngészni az érdekelt adózó, így könnyebben tudja megtalálni például kereső szavak használatával a támogatandó szervezetet.
Jó lenne, ha minél több adózó élne az adó egy százalékának felajánlásával, mert ez lényegében az adózó számára semmilyen plusz költséggel nem jár, viszont nagyon fontos karitatív tevékenységet folytató szervezeteknek ne az anyagi ellehetetlenüléssel kelljen megküzdeniük, hanem az általuk vállalt segítő szándéknak megfelelően tudjanak cselekedni.

És erre csak Mi, adózó állampolgárok tudunk kellő mennyiségű anyagi forrást biztosítani ezeknek a szervezeteknek, mégpedig úgy, hogy az nekünk nem kerül semmibe!

Éljünk tehát ezzel a lehetőséggel, használjuk a keresőket és ajánljuk fel adónk egy százalékát valamely segítő szándákú szervezetnek.