A magyar sportolók között is egyre népszerűbb az alapítványok támogatása

Hazánkban is egyre inkább elfogadottá válik a névtelen adakozás jelensége, ugyanis ebben az esetben semmiképp nem merülhet fel az érdekből adakozás gyanúja, természetesen az is szép, amikor valaki úgy ajándékoz, hogy nem vár érte semmilyen viszonzást. Amikor a jótevő személye titokban marad, és tettét nem harsogja világgá, az a nyilvánosságot ugyan kíváncsivá teszi, de mégiscsak mindenki így tartja helyénvalónak. Tehát rengeteg híres embernek, sportolónak, üzletembernek nem ismerhetjük jótéteményeit, most viszont jó cél érdekében kivételt teszünk és néhány sportolónak bemutatjuk jótéteményeit, abból acélból, hogy másokat is az ilyen jellegű cselekedetek elvégzésére sarkaljunk.

Kép forrása: www.evsportoloja.hu/

Kép forrása: www.evsportoloja.hu/

Magyarország kétszeres olimpiai bajnok vízilabdakapusa már egy ideje részvevője a Motoros Mikulás akcióknak, amely ajándékokat kórházban lévő gyermekek számára, és ingyen edzéseket tart az egészséges gyerekeknek. Hirling Zsolt világbajnok evezősünk többek között gyűjtést szervezett a kovásznai illetőségű gyermekotthonnak, egy Kenyában lévő árvaházban önkéntesként dolgozott, és padokat festett fővárosunkban. Juhász Roland és Huszti Szabolcs válogatott labdarúgóink 1 millió forinttal járult hozzá a Gyermekkor Alapítvány költségvetéséhez, dedikált labdákat adományoztak a Madarász utcai Gyermekkórház számára, de anyagilag is hozzájárultak fontos gyógyászati eszközök beszerzéséhez.

Koltai Tamás gyermekétkeztetéshez járul hozzá, emellett még ételosztásban is jeleskedik. Kozmann György, aki bronzérmes volt kenuban az olimpián tehetséges gyerekeknek segít, hogy a sportolásban előrejussanak, és a vörösiszap-katasztrófa negatív hatásait enyhítendő gyűjtést szervezett az áldozatokat segítendő. Tóth Krisztina, aki asztaliteniszben hétszeres európai bajnokunk, anyagi gondban lévő, vagy a csőd közelében álló egyesületeket segít felszerelésekkel, és a budapesti Erzsébet téri padokat sportszimbólumokkal és egyéb motívumokkal festette be díszítésként. A londoni olimpián részvevő asztaliteniszezőnk, Zwickl Dániel a saját nevelőegyesületén segített, de ezen kívül ruhát is gyűjtött rászorulóknak, vagy egyéb adományokkal járult hozzá a Mikulás gyár minél nagyobb bőségéhez.

Azért mégiscsak jó dolog az is, ha tudjuk, hogy kik és hogyan is áldoznak arra, hogy hazánk minél élhetőbb és egyre szebb legyen mindannyiunk számára.